Verenigingsondersteuning

Wie zijn wij

Ons landelijke expertteam Verenigingsondersteuning richt zich op het ondersteunen van sportclubs in Nederland om vitaal te worden en te blijven.

Wat doen wij?

De sportclub is voor veel sporters dé plek om te sporten en bewegen. Daarnaast hebben de sportclubs een belangrijke maatschappelijke rol, in de leefbaarheid en sociale verbinding. Het is dus belangrijk om de sportclubs vitaal te houden. Met alle experts op het gebied van clubondersteuning van alle betrokken provinciale sportorganisaties werken we samen om de beste hulp te bieden aan de sportclubs in Nederland, zodat ze toekomstbestendig en wendbaar blijven.

Onze strategie

Door onderling kennis te delen en door onze kwaliteiten te bundelen willen we met dit expert team de beste ondersteuning bieden aan sportclubs om de clubs vitaal te houden. Vitaal betekent dat de clubs de basis financieel en organisatorisch op orde hebben. Daardoor zijn de clubs toekomstbestendig en wendbaar in de snel veranderende wereld. We versterken hiermee het sportlandschap, waardoor alle Nederlanders met veel plezier kunnen blijven  sporten en bewegen.

Projecten

Verhalen uit het werkveld

Nog geen verhalen

Vragen?

Heb je vragen op het gebied van verenigingsondersteuning? Dan kan je terecht bij het provinciale sportservicebureau in jouw provincie!

Samen sterk

Binnen Sportkracht12 werken 12 provinciale sportservicebureaus gezamenlijk aan een gezond en sportief Nederland. Daarmee is Sportkracht12 de enige partij met een landelijke uitvoeringskracht.