OldStars walking handball van start in Friesland!

2019-11-27

Naast Walking Football is het in Friesland nu ook tijd voor Walking Handball. De speciale handbalvariant voor 55-plussers is gestart in Franeker. OldStars walking handball is een samenwerking tussen Handbalvereniging Jupiter ’76, Sport Fryslân (beweegteam Waadhoeke) en het Nationaal Ouderenfonds. 

 

Walking Handball is een variant van handbal waarbij de spelers niet hoeven te rennen of te springen. Tijdens het spelen is er geen lichaamscontact. Daarnaast spelen ze met een aangepaste handbal op een aangepast veld. Het is daarom uitermate geschikt voor mensen die op een latere leeftijd op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. Het Nationaal Ouderenfonds is landelijk kartrekker van de spelvorm.


Lammert Harkema, buursportcoach van beweegteam Waadhoeke is erg blij dat het project succesvol is gestart. ‘OldStars walking handball brengt niet alleen mensen in beweging, maar geeft ze ook de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren’. Afke Guertin, van Jupiter’76, ‘ik ben dolenthousiast over deze nieuwe vorm van handbal, en wij omarmen dit initiatief graag als vereniging. Iedereen is welkom om mee te doen, zonder- of met handbalervaring’.
Een prachtig initiatief waarbij verbinding, borging, nieuw aanbod, samenwerken en open club samen komen.