November in Flevoland in het teken van het aangepast sporten

2019-11-26

November stond in Flevoland in het teken van het aangepast sporten. De hele maand is er aandacht besteed aan sport en bewegen voor mensen met een beperking. Er zijn activiteiten georganiseerd om mensen (met een beperking) op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende sportmogelijkheden. Proeflessen, workshops, het Sportcafé Aangepast Sporten Flevoland en een sportdag is een kleine greep uit de activiteiten die hebben plaatsgevonden. Ook is tijdens de Maand van het Aangepast Sporten een campagne gelanceerd met Flevolandse sporthelden waarbij achtergrondverhalen worden verteld en het aangepast sportaanbod Uniek Sporten wordt gepromoot. 


Voorbeeldcampagne:

Racerunnen is cool!


Paul Wilders is geboren met Bilaterale Spastische Cerebrale Parese (CP). Dit is een aandoening waarbij, door beschadiging van de hersenen, stoornissen optreden in houding, beweging, communicatie en gedrag. Hierdoor heeft Paul moeite met bewegen, maar verder is hij net als ieder ander kind: energiek, actief en in voor een geintje.

Door de Racerunner kon Paul weer rennen. Door wekelijks te trainen kon Paul zijn conditie op peil houden en verbeteren. Hier heeft hij ook in het dagelijks leven nog steeds veel profijt van. Door te sporten heeft Paul veel nieuwe vrienden gemaakt en daarnaast vond hij het ook gewoon erg leuk. Paul is na 3,5 jaar gestopt met Racerunnen en is op zoek naar een nieuwe sport waarbij hij zonder hulpmiddel kan sporten. Ga naar www.sportflevo.nl/paul.