Jubilerend SSNB organiseert de Kennismakerij: ontmoet, deel en benut de kracht van sport, bewegen en spelen

2019-11-25

SSNB is jarig! Sinds 1979 vervullen we met Stichting Sportservice Noord-Brabant de rol van kennispartner en verbinder voor een gezond en veerkrachtig Brabant. Hoe SSNB zich in de afgelopen 40 jaar heeft ontwikkeld zie je in onderstaand filmpje.  


Bijvoorbeeld van de organisatie van Brabant in Beweging dagen toen, tot de structurele inzet van buurtsportcoaches in Brabantse gemeenten nu. En van een Brabants trimbanenrapport en praktijkgids eenvoudig buitenspelen toen, tot inspiratie, advies en procesbegeleiding voor een gezonde leefomgeving en beweegvriendelijke inrichting van de openbare ruimte nu.
 

 


We vieren dit 40-jarig jubileum niet met slingers en ballonnen, maar met de Kennismakerij. Samen met VSG (Vereniging Sport en Gemeenten) trakteren we op woensdag 4 december in de LocHal in Tilburg op kennis, inspiratie, nieuwe inzichten, ontmoeting en uitwisseling. Samen met een breed scala aan partners hebben we een mooi inhoudelijk programma samengesteld. Centraal staan de ontwikkeling en borging van de lokale sportakkoorden. De workshops met relevante en actuele thema’s leveren de nodige aanknopingspunten om met sport, bewegen en spelen zoveel mogelijk maatschappelijke winst te realiseren. Denk hierbij aan domein overstijgend werken, de waarde van sport & bewegen (SROI), het gebruik van data, duurzaamheid, de gezonde leefomgeving en nog veel meer. We nodigen onze bestuurlijke en ambtelijke relaties van Brabantse gemeenten op het gebied van sport van harte uit voor de Kennismakerij, net als hun collega’s van verwante domeinen zoals sociaal domein, openbare ruimte en duurzaamheid. Ook Brabantse sportformateurs zijn uitgenodigd om samen met hun lokale kernteams aan te sluiten.