Flevoland Sportzomer

2019-09-20

Plezier voor bezoekers en deelnemers, sociale cohesie en natuurlijk de gezondheid: sportevenementen zijn van grote waarde voor de samenleving. Bovendien zijn sportevenementen ook waardevol voor de gemeente en provincie. Het geeft immers bekendheid en draagt bij aan een positief (sportief) imago. Het zet de provincie op de kaart!  

 

In Flevoland worden veel sportevenementen georganiseerd. Via de interactieve agenda www.flevolandsportzomer.nl geeft Sportservice Flevoland aandacht aan evenementen in de provincie. Dit is niet alleen belangrijk omdat sportevenementen voor en door Flevolanders worden georganiseerd, maar ook omdat ze worden ingezet om toeristen naar onze provincie te trekken en enthousiast te maken voor Flevoland. Dit heeft namelijk een positief effect op de lokale economie.

 


Advies en ondersteuning evenementenorganisaties

Naast de zomercampagne adviseert Sportservice Flevoland evenementenorganisaties bij planvorming en organisatie van een evenement. Hierbij gaat het vooral om evenementen die aansluiten bij het provinciaal sportbeleid van de Provincie Flevoland. De evenementenorganisaties krijgen ondersteuning bij het organiseren van side-events en worden contact gebracht met relevante partijen uit het netwerk. Nieuwe doelgroepen worden bij het evenement betrokken en er wordt ondersteund in de promotie van het evenement.


Tips & Tricks voor evenementenorganisaties

De afgelopen jaren hebben wij kennis en ervaring opgedaan bij de begeleiding van evenementen. Deze expertise en ervaring delen we dan ook graag, samen met een aantal nuttige tips. We merken vaak dat organisatoren veelal dezelfde vragen hebben. Aan de hand van deze vragen, behandelen we vijf belangrijke onderdelen die komen kijken bij de organisatie van een sportevenement. Met deze brochure delen we onze visie, werkwijze en tips. Zo helpen wij evenementenorganisaties graag op weg bij het organiseren van het sportevenement! Klik hier om de brochure te bekijken.