In Zeeland "telt elke trap"

2019-06-25

Samen fietsen om de conditie op peil te brengen en voor de gezelligheid!

In Sint Philipsland is in maart een nieuw fietsproject gestart: 'Elke trap telt'. Ouderen gaan twaalf weken samen fietsen om hun conditie te verbeteren. Senioren van 55 jaar en ouder woonachtig in Sint Philipsland (gemeente Tholen) deelnemen aan het gratis fietsproject.

 
Eerder is het wandelproject 'Elke Stap Telt'' al succesvol geÔmplementeerd. Nu is daar de opvolger Elke trap telt die eveneens afkomstig is uit BelgiŽę en waar Sportzeeland licentiehouder van is. Het is voor het eerst in Nederland dat de interventie wordt uitgevoerd.

Het project begint met een instaptest waarbij senioren worden getest op hun basisconditie. Op basis van de testresultaten worden de deelnemers ingedeeld in een groep op eigen niveau. Het 'opbouwen' van de conditie/gezondheid staat centraal in het project. Daarnaast zijn de sociale contacten een wezenlijk onderdeel. Er wordt gewerkt naar een persoonlijk doel, dat bereikt kan worden met het persoonlijk opbouwprogramma van 10 √ 12 weken. Meer informatie over dit project.


Zeeland is door haar goede fietsinfrastructuur zeer geschikt voor deze interventie. Gebruik maken van de buitenruimte kan een positieve invloed hebben op het sport- en beweeggedrag van de Zeeuwse inwoners. Het doel is om na deze pilot het project structureel te organiseren en uiteindelijk beschikbaar te stellen voor heel Zeeland en Nederland.

Meer weten over Elke trap telt? Neem contact op met SportZeeland.